Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Roslagsbro IF U17/Herr J

Följ

U17/Herr J

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Roslagsbro IF 2 15 8 3 4 27
2 BKV Norrtälje P04 Blå 2 5 3 0 2 9
3 Rimbo IF 7 2 1 4 7
4 Rosersbergs IK P-04 2 2 0 0 6
5 Knivsta IK P04 Svart 3 1 2 0 5
6 Södra Trögds IK P04 2 1 0 1 3
7 Håbo FF P04:vit 4 1 0 3 3
8 Märsta IK P04 4 0 2 2 2
9 SK Wigör P04 0 0 0 0 0
10 Sigtuna IF FK P04 Blå 2 0 0 2 0

Match

Håbo FF P04:vit

4 - 5
Håbo konstgräs
5 maj 2016
11:00

Roslagsbro IF 2

Referat

Referat: Håbo FF P04:vit - Roslagsbro IF 2

Hej!
Idag åkte vi till Bålsta för att möta Håbo FF p04, solen var med oss och det kändes som en bra sommardag, perfekt för fotboll. Efter lite snack med motståndarna kom vi fram till att matchen skulle spelas på gräs istället för konstgräs som var tanken från början, lite guppig plan men helt ok, gräs är ändå gräs liksom.

Vi mönstrade följande lag idag: Jonte E (MV i period 1), Rasmus (MV i period 2), Filip (MV i period 3), Fredrik, Noel, Fabian, Vidar, Melwin S, Teo och Jonathan S.
Idag fick jag (Robban) hjälp av Anders Nilsson (Filips farsa) med coachningen, det tackar vi för!!
Vi hade ett stort "bortafölje" med på sidan om planen som hejade på på våra grabbar, kul och härligt att så många är intresserade av att kolla på matcherna!!

Hur ska man summera denna match? Jo, det var oooooliiiiidligt spännande!

Matchen?
Motståndarna ville rulla boll och gjorde det emellanåt riktigt bra, de pressade högt upp i planen, vilket gjorde oss lite ängsliga stundtals.
Vi pratade innan om att försöka spela oss fram och upp i planen, använda korridorerna för uppspel och inte stressa för mycket när vi hade boll. Vi lyckas hyfsat idag med vår plan men motståndarna var bra på att störa våra uppspel vilket gjorde att vi började lyfta långt, en effekt av att de pressade på bra och störde våra uppspel.
Det var en svängig och spännande match där både våra och Håbos målvakter hade mycket att göra. Bitvis var det mycket "kampspel" på mitten, som slutade i målchanser åt båda hållen beroende på vem som vann närkamperna.
Vi snackade också lite om att våga skjuta om vi får läge en bit utanför straffområdet, grabbarna tog fasta på det och jag undrar om inte alla våra mål kommer genom att vi lossade bössan i rätt läge, några gick rätt i mål och något skott skapade en retur som vi petade in. Både vi och Håbo hade flera skott och nickar i ribba och stolpe, samt att alla målvakterna på planen idag gjorde det riktigt bra, kul att se!!
Återigen kan vi ställa tre målvakter för att vakta buren, och alla tre gör det riktigt bra, det gör också att vi har tre rätt så fräscha utespelare under matchen när de spelade ute, innan och efter de stog i mål.
Sista 10 minuterna var fyllda av chanser åt båda hållen, några fler för Håbo. Om matchen slutat oavgjort eller kanske tom med förlust för oss hade man kanske inte funderat så mycket på det, vi ligger före hela tiden i målprotokollet vilket gör att vi till slut lyckas vinna.
Vi är duktiga matchen igenom på att skapa chanser , det gör att vi till slut vinner.
Bra kämpat alla Robro spelare idag!

Det jag tar med mig att fundera lite på inför nästa match, är att vi måste jobba lite mer på att ligga på rätt sida i markeringsspelet samt lite närmare motståndarna, framför allt på hörnor, att backarna "räknar in" motståndarna som anfaller och genom det tar hjälp från mittfältet. Att vi ska fortsätta att försöka spela boll framåt och även ibland i sidled genom ett kortpassningsspel där vi har stor rörelse utan boll för att skapa nya ytor att anfalla på. Att vår forward ska jobba lite mer med press när motståndaren ska spela sig upp i banan. Löpa rätt, eller framför allt löpa och skapa oreda på egna hörnor, lite stillastående idag och sist att vi inte behöver "mura" när motståndaren har frispark bara någon meter in på vår planhalva, räcker med att vår forward skärmar av och alla andra markerar, det släppte vi in ett mål på idag, det är sånt man lär sig av :-).

På positiva kontot är att vi kämpar som ett lag hela matchen, att vi fortsätter försöka fast allt inte går vår väg hela tiden, att vi vågar skjuta när vi har läge och att när vi rullar boll gör vi det riktigt bra. Vi hade en rad farliga inkast (långa) där vi skapade oreda i motståndarnas försvar.

Målen:
Första halvleken: Min 6 0-1 Noel, Min 10 0-2 Fredrik, Min 12 1-2, Min 20 2-2
Andra halvleken: Min 21 2-3 Fredrik, Min 36 3-3, Min 38 3-4 Jonte S
Tredje halvleken: Min 44 3-5 Jonte S, Min 48 4-5

Vi ledare hade roligt idag, våra spelare hade det roligt och jag hoppas att våra fans (som slets mellan hopp och förtvivlan under matchen) hade det roligt.
Vi tackar trevliga motståndare inkl ledarstab samt domaren för en bra insats och tackar vårt "bortfölje" för stödet under matchen!

//Robban o Anders N

Andra möten i serien

lör 27 aug 2016, 14:00 Roslagsbro IF 2 - Håbo FF P04:vit 1 - 2